Selina van der Wel

Selina van der Wel - Voetencentrum Wender

Medisch pedicure


Welkom bij Voetencentrum Wender

Voetverzorging is geen overbodige luxe. Er zijn talloze redenen denkbaar om aandacht te besteden aan uw voeten. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van pijnklachten bij het sporten, een staand beroep of een medische aandoening zoals diabetes of reuma. Onze medisch pedicures en pedicures met een diabetische of reumatische aantekening staan daarom voor u klaar. Voetencentrum Wender werkt daarnaast samen met pedicures door heel Nederland.

Wat doet een pedicure

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, verdikte nagels, schimmelnagels, zweetvoeten en kloven. De pedicure kan daarnaast advies geven over geschikte schoenen, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Wanneer ga ik naar een medisch pedicure

Medisch pedicures hebben naast de basisopleiding tot pedicure de studie ‘Medisch Pedicure’ afgerond. Hierdoor is een medisch pedicure bevoegd om naast de diabetische- en reumatische voet, ook andere soorten risicovoeten te behandelen. Dit zijn bijvoorbeeld risicovoeten die ontstaan zijn door hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heeft een medisch pedicure de beschikking over speciale technieken, zoals nagelbeugels, nagelreparatie en anti-druktechnieken. De medisch pedicure is in die zin dus breder opgeleid dan een pedicure met een aantekening.

Onze pedicures werken nauw samen met onze podotherapeuten en andere disciplines. Bij ernstige klachten of specifieke aandoeningen, zal de pedicure u gericht doorverwijzen naar een podotherapeut of huisarts. Al onze pedicures staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures van ProCERT en zijn aangesloten bij ProVoet.

Praktijkdagen TouchFit

Mijn werkdagen bij Touchfit zijn:
maandag, donderdag en woensdagochtend en vrijdagochtend

Laserbehandeling schimmelnagels

Naast de reguliere behandelingen die ik uitvoer maak ik ook deel uit van het Nagel Xpert Team van Voetencentrum Wender. Dit team voert laserbehandelingen uit in Hengelo en Vlaardingen. Bij een laserbehandeling bereikt een fijne laserstraal het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen.
Voor meer informatie over laserbehandelingen kunt u kijken op de website: www.podotherapeut.nl/kalknagel/

Voor meer informatie en/of een afspraak:

T 088 – 4547700 (tussen 8-17:30 uur)
info@podotherapeut.nl
www.podotherapeut.nl