Sarina Vogelesang

Sarina Vogelesang - De Brug

Craniosacraal Therapeut

Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk “De Brug” als Craniosacraal therapeut. Na zeven jaar in de kinderbescherming te hebben gewerkt, heb ik na een korte omzwerving in het bedrijfsleven, een aantal opleidingen voor therapie gevolgd. Via NLP en Transactionele Analyse ben ik via een holistische opleiding voor Kindertherapie terecht gekomen bij de Craniosacraal therapie. Hierin heb ik echt mijn passie gevonden want het werken met het lichaam met alle emoties en gevoelens vind ik een geweldig iets. Want de grootste wijsheid zetelt nog altijd in ons lichaam, daar ben ik van overtuigd.

Onlangs heb ik een cursus voetreflexmassage gevolgd en ben hier heel enthousiast over. Net als bij de meridianen op het hele lichaam zijn er zones onder je voeten die de organen, spieren en ruggenwervels weerspiegelen. Omdat je onder je voet alle onderdelen kan vinden van je lichaam, masseer ik dus indirect je organen of je rug bijvoorbeeld.


Wat is Craniosacraal therapie?

Met Cranio Sacraal therapie behandel ik klachten waarbij het lichaam door verschillende oorzaken uit balans is geraakt. Dat kan door een operatie of ongeluk, door emotionele gebeurtenissen of wanneer er duidelijke klachten zijn waarbij de oorzaak niet gevonden wordt. De therapie ontspant het bindweefsel. Dit bindweefsel verbindt als een elastisch web alle organen, weefsels en botten met elkaar. Dit geeft stevigheid en beweeglijkheid waardoor het kan meebewegen en verglijden met al onze bewegingen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan bewegen, ontstaan vroeg of laat problemen en een verminderde beweeglijkheid.

Cranio Sacraal therapie is geschikt voor mensen met;

   • Hoofdpijn, rugpijn of nekpijn,
   • Burn-out en stress klachten,
   • Klachten na een ongeluk of bij overbelasting,
   • Kaakklachten, slikklachten, keelklachten,
   • Nazorg bij operaties,
   • Maag- en darmproblemen, spijsverteringsklachten,
   • Buikpijn en menstruatiepijn,
   • Lusteloosheid, depressie, concentratie klachten
   • Pijn in de rug of nek met weinig beweeglijkheid,
   • Overprikkeling, hoog gevoeligheid.
   • Niet lekker in je vel zitten, emotioneel in de knoop zitten
   • Moeite hebben met grenzen stellen.

Craniosacraal therapie kan ook ondersteuning bieden wanneer je een kinderwens hebt of je je graag optimaal wil voorbereiden op een zwangerschap. Door de diepe ontspanning die je met mijn behandeling bereikt, kunnen de cortisol (een stresshormoon) waarden terug lopen en een bijdrage leveren wanneer je graag op een natuurlijke manier het proces van zwanger worden wil ondersteunen.

Voetreflexmassage

Voeten zijn soms “de vergeten zone” van ons lichaam. We merken ze pas op als je niet meer lekker kan lopen of als ze pijn gaan doen. Ook is het lastig jezelf een massage te geven, dat vraag heel wat lenigheid!

Voeten zijn belangrijk voor onze aarding – wat stevigheid geeft in jezelf – en voor de afvoer van overtollige energie. Ze geven balans en evenwicht en moeten flexibel zijn om goed te kunnen lopen.

Voetreflexmassage geeft je lijf een weldadige rust die ontspanning bevordert. Ook kan het de flexibiliteit bevorderen, meer contact met je lichaam en je gevoelens.

Praktijkdag TouchFit

Donderdag 13.00 uur tot 18.00 uur

Tarieven

Per uur € 70,00 (craniosacraal)
Per uur € 50,00 (voetreflex)

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, de Vereniging ter bevordering van Alternatieve Geneeskunst. De meeste zorgverleners vergoeden de behandelingen voor Craniosacraal therapie in de aanvullende polissen. Maar raadpleeg altijd uw actuele polisvoorwaarden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig.

De voetreflexbehandelingen worden niet vergoed.

Voor meer informatie en/of afspraak

www.craniotherapie.nl
www.kinderwensdebrug.nl
info@craniotherapie.nl
06 457 308 64