Marieke Bezuijen

Fysio-manueel therapeut / Craniosacraal en visceraal therapeut

Welkom op mijn pagina!

Mijn naam is Marieke Bezuijen en graag vertel ik u over mijn passie. In de 30 jaar dat ik als therapeut werkzaam ben, ben ik altijd op zoek naar een oplossing voor de problemen waar patiënten mee bij mij komen. Ik ben als fysiotherapeut begonnen en heb mij daarna ontwikkeld als Manueel therapeut. Hierbij richt ik mij op volwassenen, maar ik heb ook als specialiteit manueel-therapie bij babies (en kinderen). Ik kwam er achter dat goed functioneren van organen van grote invloed is op de flexibiliteit van het lichaam. Sinds 15 jaar werk ik dan ook als Cranio Sacraal- en Visceraal (orgaan-) therapeut, waarbij de kern is dat alles in het lichaam is verbonden, ook met hoe je je mentaal voelt. Sinds 1,5 jaar werk ik ook als total-body-reflex therapeut (i.o.), waarbij alle therapieën worden gecombineerd en met ontspanning van diepe weefsels alle omliggende weefsels verbeteren in functie. Mensen met langdurige, en onbegrepen klachten hebben hier veel baat bij.


Alles is verbonden

Het menselijk lichaam is een eenheid. Al het weefsel bestaat uit bindweefsel. Bindweefsel vormt dus de verbinding in het gehele lichaam. Als er ergens in het lichaam een blokkering ontstaat, gebeurt dit doordat het evenwicht in het lichaam verstoord is geraakt.
Dit kan door ziekte, een operatie, een lichamelijke overbelasting of stress. Dit heeft dan niet alleen effect op de plaats van de blokkering, maar, door de verbinding via het bindweefsel, ook in andere delen van het lichaam. Door een beperking in de beweeglijkheid van de maag kan bijvoorbeeld een schouderklacht ontstaan. Ik ga middels een gesprek en onderzoek bepalen waar de blokkering zit. Door deze te behandelen en adviezen mee te geven zal in de weken die volgen het lichaam zich dus verder gaan herstellen. Dat wordt het “zelf herstellend vermogen” van het lichaam genoemd. Na enkele weken zal er via de therapie een nieuw balansherstel plaatsvinden en zal het lichaam steeds makkelijker en pijnvrij functioneren.

Craniosacraal therapie, Visceraal therapie en Total Body Reflex

Door het onderzoeken van zowel de gewrichten en spieren als de organen wordt in het gehele lichaam op zoek gegaan naar blokkeringen, die invloed hebben op de beweeglijkheid van het lichaam. Door met milde handgrepen deze beweeglijkheid te verbeteren kunnen klachten herstellen en kunt u weer pijnvrij bewegen.

Individuele coaching

Hoe je presteert wordt in hoge mate bepaald door hoe je je voelt. Dit heeft te maken met lichamelijk fit zijn, maar ook met je mentaal fit voelen. Als je fysiek en mentaal fit bent, dan ben je meer weerbaar, meer flexibel, je kunt je sneller aanpassen aan veranderingen in je omgeving. En je kunt dus een hogere prestatie leveren.
Dit geldt dus vooral wanneer je tot het uiterste wordt gedwongen, zowel op de werkvloer als bij het sporten en dan met name op hoog niveau.
Coaching is erop gericht het beste in je naar boven te halen, zowel het lichamelijke als het geestelijke aspect. Hier wordt aan gewerkt door te leren focussen, herkennen van lichamelijke kenmerken van stress en hiermee leren omgaan, door de aandacht op de prestatie te leggen en op de handelingen die daarvoor nodig zijn.

Fysio-manueel therapie

Bij minder complexe klachten, zoals een zweepslag in de kuit bijvoorbeeld, is een behandeling Cranio Sacraal Therapie niet noodzakelijk. In dit geval kan er gekozen worden voor manueel therapie. Plaatselijke mobilisatie, eventueel “dry needling” of medical taping zijn dan vaak voldoende om de klacht afdoende aan te pakken.

Kinder-manueel therapie

Baby’s en kinderen met een voorkeurshouding naar links of rechts, of overstrekking, ondervinden hiervan veel spanning in het lijfje. Vaak hebben ze maag- darmproblemen (spugen, krampjes), of moeite met in- of doorslapen. Ook heeft het invloed op hun motorische ontwikkeling.
Met milde technieken kan in korte tijd ontspanning en herstel plaatsvinden.

Waarmee kunt u terecht bij mij:

• Langdurige onbegrepen (rug- en andere gewrichts-)klachten
• Behandeling van baby’s en kinderen
• Chronische of terugkerende lichamelijke klachten
• Combinatie van lichamelijke klachten en orgaan problemen
• Begeleiding bij het herstellen na een burn-out
• Begeleiding bij niet-aangeboren hersenletsel, NAH
• Acute en chronische sportblessures
• Mentale coaching/begeleiding
• Bindweefselmassage

Kenmerkend voor mijn behandeling is dat er aandacht wordt besteed aan het lichaam en de mens als geheel.

Aangesloten bij RCN (Register Craniosacraal Therapie)
BIG registratie fysiotherapie

Praktijkdagen TouchFit (vanaf 15 februari 2021)

Maandag           9:00 – 13:00 uur

Kosten en duur van de behandeling

Craniosacraal- en orgaan therapie:
Behandeling 45-55 min. € 90,00
Behandeling 30 min. € 52,00
Manuele therapie:
Intake, screening en onderzoek 60 min. € 91,00
Behandeling 30 min. € 51,00
Bindweefselmassage*:
Per behandeling € 60,00
Niet nagekomen afspraak** € 60,00

*Wordt niet vergoed door de verzekering
**Niet uiterlijk 24 uur van tevoren afgezegd

De meeste verzekeringen vergoeden (geheel of gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering voor natuurgeneeswijzen, aangezien ik ingeschreven ben in het Register Cranio Sacraal therapie.
Ik heb geen contract voor fysiotherapie met verzekeraars, wat betekent dat de vergoeding plaatsvindt vanuit de niet-gecontracteerde vergoeding. Check hiervoor uw eigen verzekering.
De manuele therapie valt onder fysiotherapie en wordt van daaruit (gedeeltelijk) vergoed.
U wordt geacht aan het eind van elke behandeling af te rekenen. Er is een pin-automaat aanwezig.
In de volgende link kunt u precies terugvinden hoeveel elke verzekeraar Cranio Sacraal Therapie vergoedt, u kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Vergoedingenoverzicht Craniosacraaltherapie 2021

Voor meer informatie en/of een afspraak

bezuijen@mac.com
06 499 568 80