Marjolein Treur

Marjolein Treur

Yogadocent

Voel je welkom wanneer je op zoek bent naar een tegenhanger van het soms hectische yang leven. Of bijvoorbeeld wanneer je voelt dat je lichaam een stukje ontspanning, ruimte en/of nieuwe energie nodig heeft, wil ik je vragen om eens de kracht van stilte, ‘gewoon zijn’ en loslaten te ervaren in een van mijn yogalessen.

 

Ik ben Marjolein Treur en naast (orthomoleculair) diëtist in Vlaardingen ook yogadocent. Al meer dan 10 jaar is yoga in mijn leven. In 2013 heb ik de Yoga Teacher Training gedaan en recent twee modules voor specialisatie in Yin yoga afgerond.

Vanaf september 2021 ben ik mijn hartenwens bij TouchFit aan het verwezenlijken. Niet alleen werken met het stukje mind als diëtist, maar juist ook ons lijf / body erbij betrekken en te leren voelen en los te laten tijdens Yin yoga. Dit door de wijsheid van wat ons lichaam te vertellen heeft naar boven te laten komen en daarin te ontspannen zodat de levensenergie (chi) weer kan stromen.


Wat is Yin yoga

Bij Yin yoga gaat het om goed (leren) voelen. We blijven langer (ongeveer 3-5 minuten) in de houding, waardoor je dieper in de houding kunt zakken en meer contact kunt maken met de ‘zijn modus’ in plaats van de ‘doe-modus’. Yin yoga is langzaam, statisch, zacht en met focus op overgave en loslaten.

Ondanks dat yin yoga passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. Yin yoga is gericht op het stimuleren van weefsels die dieper in het lichaam liggen zoals botten, pezen, gewrichten en spierfascia. Spierfascia zijn vliezen van bindweefsel die aanwezig zijn rondom organen, spieren of rondom en tussen de spiergroepen.
Door met behulp van lichaamshoudingen stretch en compressie uit te voeren, wordt het bindweefsel in je lichaam soepel en laat je de (levens)energie (chi) weer stromen.

Elke week staat er een thema centraal. Het gaat niet om de perfecte houding, maar de juiste houding voor jou.

Diepe ontspanning, mindfulness, het soepel maken van bindweefsel en stimulatie van levensenergie komen samen. Je bent welkom om deze bijzondere vorm van yoga te ervaren. De kracht van stilte en ‘gewoon zijn’.

Lestijden TouchFit

Yin yogales: elke donderdagochtend van 9:00-10:00 uur

8 weken Blije Buik traject voor mensen met maag- / darmklachten.
Start 28 oktober tot en met 16 december: donderdagochtend van 10.30 – 11.45 uur

Tarieven

Yin yoga: €10,- per les
Blije Buik traject van 8 weken: €120,-

Voor meer informatie of eens een of meerdere Yin yogalessen ervaren

yoga@nutrifit.nl
06-36016504
www.nutrifit.nl onder het kopje yoga