Ingrid van Breemen

Ingrid van Breemen

Qigong

Ik ben Ingrid van Breemen  Qi Gong & Tai Chi Tao docent en Cranio sacraal therapeut

Vanaf 29 maart 2022 geef ik Qi Gong & Tai Chi Tao les bij Touchfit. En ik voel me hier zeer welkom! Hiervoor heb ik met veel plezier en voldoening ruim 18 jaar in Schiedam les gegeven. Daarnaast ben ik ook Cranio Sacraal therapeut, die praktijk heb ik nog steeds in Schiedam.


Qi Gong, liefde op het eerste gezicht!
Toen ik begin 2002 kennis maakte met Qi Gong was het meteen ‘liefde op het eerste gezicht’. Ik besloot vrijwel meteen om de docenten opleiding te gaan volgen. Ik was toen al jaren bezig met yoga en dat heeft mij ook veel gebracht, maar ik miste toch iets. Dat ‘iets’ vond ik in de Qi Gong. Die zachte benadering, jezelf ‘uitnodigen’ om te bewegen, contact maken met moeiteloosheid, met je ‘innerlijke glimlach’, dat was zo’n thuiskomen in mezelf. En zo heel anders dan ik gewend was, namelijk altijd van hot naar her rennen, zowel in mijn werk als thuis. Altijd stress, altijd maar ‘beter’ moeten en zo weinig tijd voor het contact met mezelf. Qi Gong was dus de grote stap naar meer verbinding met mezelf, met mijn ‘Diepste Zelf’. Na Qi Gong kwam Cranio Sacraal Therapie, eind 2004, op mijn pad. En ook daar had ik diezelfde ervaring, dat ‘thuiskomen’ en die diepe verbinding.

Ik voel me dan ook heel gelukkig dat ik al zo lang kan doen wat echt bij me past, namelijk lesgeven en andere mensen begeleiden op hun pad ‘naar binnen’.  Maar ook heel basaal, mensen de mogelijkheid geven om werkelijk tot rust te komen. Ontspannen lijkt zo simpel, maar dat is het helaas in deze maatschappij niet.  Echte ontspanning is zo belangrijk voor je welzijn en gezondheid!

Qi Gong & Tai Chi Tao
Heb jij ook behoefte aan meer ontspanning en meer energie?

  • Wil je rust in je hoofd en in je lijf?
  • Wil je beter slapen?
  • Wil je meer souplesse, een beter evenwicht, een goede spijsvertering?

Kortom wil je méér dan de afwezigheid van ziekte en stress? Kies dan voor Qi Gong & Tai Chi Tao! Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingles.

Qi Gong (en ook Tai Chi Tao) is een bewegingsleer die onderdeel is van de traditionele Chinese geneeskunde. Het maakt gebruik van vloeiende, cyclische bewegingen, vaak op het ritme van je adem. En het is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen en om je levenskracht, je qi (ook wel gespeld als chi) te laten stromen zodat je je vitaler en gezonder gaat voelen.

Hoe zien de lessen eruit?

We beginnen bijna altijd met een zitmeditatie (op een stoel), daarna een aantal staande oefeningen, zoals de warming up Qi Gong en dan de trage, ritmische en vloeiende bewegingen van de ‘Qi Gong-vormen’. Vanuit een zachte aandacht, de innerlijke glimlach, nodigen we het lichaam uit om te bewegen, te ontspannen en weer soepel te worden.

Lesrooster

Dinsdagavond        19.45 – 21.00 u
Donderdagavond  19.45 – 21.00 u
Vrijdagochtend       9.45 – 11.00 u

Lesgeld

€ 47,50 per maand (1 keer les per week)

Kijk voor meer informatie over de lessen op: https://innerlijkeglimlach.nl/lessen.html
En voor informatie over de Cranio sacraal behandelingen in m’n praktijk in Schiedam: https://gezonddoorcranio.nl

 

Ingrid van Breemen
https://innerlijkeglimlach.nl
https://gezonddoorcranio.nl
info@innerlijkeglimlach.nl
06 – 44 804 102