Diewertje Ernst

Diewertje Ernst - Gewoon Fit - Fysiotherapie Diewertje Ernst

Fasciatherapeut / Fysiotherapeut / VLOW®-borstweefseltherapeut

Daar waar een andere therapeut zegt u niet (meer) te kunnen helpen, begint voor mij de uitdaging. Vaak kom ik mensen in de praktijk tegen wie meerdere therapieën hebben gevolgd zonder het gewenste resultaat. Kom maar op, denk ik dan. Onderzoek van het hele lichaam helpt om niets over het hoofd te zien.

Met fasciatherapie, dry needling, tapen, VLOW®-borstweefseltherapie en vele andere technieken en methodes merken mijn cliënten en ik zulke mooie resultaten en soms lijkt het wel of we even kunnen toveren.


Fasciatherapie

Fascia is het verbindend en scheidend systeem in het lichaam. Het bestaat uit bindweefselvliezen en een soort 3D spinnenweb. Op afbeeldingen van spieren zijn de fascia (bijna) altijd weggelaten, waardoor spieren er rood uitzien. Jarenlang is dit belangrijke 3D netwerk vergeten. Sinds ik betrokken ben geraakt in het team van F.I.T. (opleiding Fascia Integratie Therapie) in 2015 kan ik makkelijk de kern van de pijn bereiken bij mensen. Het gebeurt vaak dat ik de eerste ben die kan aanwijzen waar de pijn of klacht vandaan komt. Spieren houden niet op bij het bot, ze lopen door in andere spieren en structuren van ons lichaam.

VLOW®- borstweefselbehandelingen

Borstweefsel is een vergeten gebied bij behandeling van het lichaam. Vrouwen ervaren vaak klachten van het borstweefsel. Vrouwen zijn vaak onbekend met de mogelijkheid het borstweefsel in optimale staat te brengen.
– We zijn gewend borstweefsel te bedekken.
– We zijn gewend borstweefsel in te snoeren
– We zijn gewend geen contact te hebben met ons eigen borstweefsel.
Maar er is veel mogelijk en hierin geef ik niet alleen tips en trucs. Ook behandel ik het borstweefsel om de doorbloeding en lymfestroom te optimaliseren. Tevens kan het zijn dat er in het fasciale netwerk van het borstweefsel minder veerkrachtige delen te vinden zijn. Veerkracht kunnen we versterken, waardoor de zogenaamde verklevingen weg gaan.

Vergoeding

Het zal gaan om een gedeeltelijke, gehele of geen vergoeding. Ik geef u een nota en deze dient u in bij de verzekering. Afhankelijk van wat de verzekering uitkeert aan niet gecontracteerde fysiotherapeuten.

Tarieven

Uitgebreid onderzoek 60 min. € 75,00
Behandeling 45 min. € 65,00
Behandeling 30 min. € 45,00
VLOW®-borstweefselbehandeling € 85,00

Praktijkdagen TouchFit

Maandag 9.00-17.00 uur (elke week)
Dinsdag 9.00-12.00 uur (elke week)
Donderdag 7.00-11.00 uur (elke week)
Vrijdag 9.00-17.00 (elke week)

De gereserveerde tijd voor een behandeling, welke niet tenminste 24 uur van te voren is afgezegd, wordt in rekening gebracht.

Voor meer informatie en/of een afspraak:

www.gewoon.fit (is nog onder constructie)
dediewert@gmail.com
Tel: 06 405 269 18