Patrick Kluit

Patrick Kluit

Triggerpoint, Orthomoleculair en Ayurveda therapeut

Ik ben Patrick Kluit en ben in Vlaardingen geboren, in 1969.
Na ruim 20 jaar op kantoor, werk ik nu in de zorg en doen mijn praktijk ernaast.


Welkom bij PK Triggermindbody Fit (Holistische complementaire therapieën)

In 2001-2004 heb ik een Ayurvedisch Practitioner / therapeut opleiding gevolgd in Den Haag bij AGN EISRA. Ayurveda, Indiase natuurgeneeskunde (daarin o.a. constitutieleer vata, pitta, papha en combinaties daarvan), kruiden, supplementen, polsvoelen, tong bekijken, yoga, massage, meditatie, leven en eten volgens seizoenen en constitutie e.d.

In 2007 HBO medische basiskennis en 2017 HBO medische basiskennis CPION.

In 2017 Orthomoleculaire therapie opleiding gevolgd bij SOHF.

Orthomoleculaire behandelwijze is het verschaffen van optimale moleculaire concentraties van substanties die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. De orthomoleculaire geneeskunde (Evidence based medicine) is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van het organisme, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van alle moleculen die voor de herstelprocessen nodig zijn en om ook op lange termijn goed te kunnen functioneren.

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van 460-377 v Christus met Hippocrates. In 1968 werd orthomoleculair (juist of gezond voor de moleculen) voor het eerst gebruikt door Linus Pauling. Inmiddels is aangetoond dat een behandelwijze met voeding en voedingsstoffen een belangrijke rol spelen bij obesitas, hart en vaatziekten, darmklachten, diabetes type 2, kanker en vele ouderdomskwalen. Omdat het steeds duidelijker wordt dat levensomstandigheden / leefstijl bepalend kunnen zijn voor het ontstaan van ziekten.

De Orthomoleculair therapie richt zich op het verbeteren van de gezondheid door middel van voeding, beweging, psyche, biochemie en het darmmilieu.

2018 Triggerpoint Reset Methode voor pijnbehandeling d.m.v. complete aanpak : voeding, supplementen, triggerpoints behandeling, emoties en inzicht van de cliënt hierin door lezen/luisteren van boeken en bekijken van video’s over link mind, body, emoties, gezonde voeding.

Triggerpoints kunnen ook als losse behandeling worden gedaan, maar zullen dan waarschijnlijk weer terugkomen als de oorzaak niet wordt behandeld dan wel inzicht door cliënt niet is verkregen en emoties niet zijn losgelaten.

Beroepsvereniging: Ik ben lid van de BATC 2016-2018 en CAT september 2018 en mijn behandelingen kunnen vanaf 2019 vergoed worden door zorgverzekeraars onder alternatieve geneeswijzen en mogelijk al eerder. Zie aangesloten zorgverzekeraars bij website CAT.

Praktijkdagen TouchFit

Mijn werkdag bij Touchfit is op vrijdag.

Tarieven

Voor meer informatie en/of een afspraak

06 218 917 67
triggermindbody@gmail.com
www.triggermindbody.com