Ernst van der Wijk

Ernst van der Wijk - Fasciatherapie NL

Fasciatherapeut

Ik ben fysiotherapeut met ruim 35 jaar werkervaring waarvan ruim 25 op de chronische pijn revalidatie in het ErasmusMC. Het is mijn passie, de oorzaken van uw klachten te vinden en u verder te helpen. Er wordt mijns inziens vaak te makkelijk/snel tegen patiënten gezegd 'we kunnen geen duidelijke verklaring voor uw klachten vinden, u moet maar leren leven met de pijn' . Een onbevredigend 'antwoord'. Dit heeft mij aangezet verder te gaan zoeken naar nieuwe behandelmethoden. Hieruit heb ik samen met Alexander Kudus de fasciatherapie F.I.T. methode ontwikkeld, een methode die vaak zeer effectief is bij chronische pijn. Deze methode onderwijzen wij nu aan collega fysiotherapeuten in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie: www.fasciaweb.nl

 


Wat is Fasciatherapie F.I.T.?

Fasciatherapie is een nieuwe vorm van fysiotherapie. Daarin staat aandacht voor de fascia (bindweefselvliezen) centraal. Deze bindweefselvliezen omhullen en verbinden alle spieren, botten en organen en vormen één groot drie dimensionaal netwerk in het lichaam. Dit weefsel is erg gevoelig en verantwoordelijk voor veel vormen van chronische pijn. Problemen in de fascia zijn niet te zien op Röntgen en MRI maar komen wel aan het licht door een goed, daar op gericht, lichamelijk onderzoek.

  • Heeft u al jaren last van pijn?
  • Geeft Röntgen en MRI onderzoek geen duidelijke verklaring?
  • Wordt er gesproken van onbegrepen pijn?
  • Gaat de pijn niet weg, of wordt zelfs erger, door te oefenen?
  • Wilt u graag dat de vinger nu eens precies op de zere plek gelegd wordt?

Dan kan deze therapie waardevol voor u zijn. Tevens ben ik gespecialiseerd in aandoeningen als hypermobiliteit / Ehlers-Danlos syndroom, fibromyalgie, whiplash, hoofdpijn, syndroom van Tietze, A.C.N.E.S. Op basis van een zeer uitgebreid en specifiek lichamelijk onderzoek kan ik u inzicht geven in de oorzaken van uw klachten. Ook onderliggende spanningsbronnen die invloed hebben op het functioneren van de fascia komen aan bod.

Fasciatherapie is een zachte behandelmethode die bestaat uit specifieke manuele technieken en heel gerichte oefeningen. De behandeling wordt doorgaans als diepgaand en aangenaam ervaren.

U zult al snel gaan merken dat uw lichaam weer soepeler en veerkrachtiger wordt, de pijn wordt minder en u kunt daardoor beter functioneren.

Praktijkdagen TouchFit

Iedere dinsdag en woensdag van 8:00-18:00 uur

Tarieven

Uitgebreid onderzoek, 60 minuten € 75,00
Behandeling, 45 minuten € 65,00
Behandeling, 30 minuten € 45,00
Niet nagekomen afspraak € 30,00

Vergoeding

Ik heb geen overeenkomsten met zorgverzekeraars. De behandelingen worden geheel, gedeeltelijk of niet vergoed afhankelijk van uw verzekering. U kunt dit navragen bij uw ziekenkostenverzekeraar. U krijgt een nota van elke behandeling waarop ik ‘behandeling fysiotherapie’ zal vermelden met de benodigde codes.

U kunt betalen contant of met pin.

Voor meer informatie en/of een afspraak

www.fasciatherapie.nu
info@fasciatherapie.nu
06 813 567 20