Dieudonnee de Voogd

Dieudonnee de Voogd - Yogastudio Zuiver

Integrale yogadocent

In 2018 heb ik mijn diploma docente integrale yoga behaald. Dankzij integrale yoga heb ik geleerd van binnen naar buiten te kijken. In plaats van hoe de buitenwereld naar mij kijkt. Dankzij mooie ervaringen en inzichten tijdens de opleiding ben ik mijzelf anders gaan 'zien' en krijg ik steeds meer de ruimte om mezelf te zijn, of gewoon 'te zijn'. Dat dit mij goed doet, merk ik aan mijn lichamelijke welzijn, emotioneel ben ik stabieler en ik voel mij echt weer gelukkig!

Met mijn yogalessen creëer ik voor mezelf en voor anderen een moment waar je tot jezelf komt. Dat je ZUIVER kunt zien wie je daadwerkelijk bent en wat jij wilt in het leven.


Over integrale yoga

De ‘integrale yogalessen’ zullen bestaan uit een combinatie van hatha yoga, pranayama en concentratie-, ontspanning-, meditatie-oefeningen. Deze vorm van yoga is voor iedereen toegankelijk. De ene zoekt ontspanning, de ander innerlijke rust of groei. Lichamelijke klachten of beperkingen hoeven geen belemmering te zijn om deel te nemen aan de lessen. We zullen samen kijken hoe de houdingen aangepast kunnen worden naar wat wél kan. Wie weet wat je dan kunt bereiken met integrale yoga. Hatha yoga: de lichaamshoudingen die we tijdens de les aannemen. Tijdens het aanhouden van de houding worden we bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking van de oefening. Het resultaat van Hatha Yoga is een gezond functionerend lichaam en leert men, door inspanning het lichaam te ontspannen.
Pranayama: Dit zijn oefeningen die de ademhaling verbeteren, uitbreiden en beheersen. Door gebeurtenissen in het leven raken we af van de ‘natuurlijke ademhaling’, die we trachten terug te vinden of te benaderen doormiddel van pranayama.
Ontspanning: tijdens ontspanningsoefeningen worden we bewust van spanning op verschillende niveaus van ons ‘wezen’. Bewustwording hiervan en observatie is de eerste stap om te komen tot verdiepte ontspanning.
Concentratie en meditatie: Het stil maken van het ‘denken’ is nodig om de concentratie te kunnen richten. Tijdens mediteren komt men in aanraking met ‘mentale stilte’, een fundamentele ervaring binnen integrale yoga.

Lestijden TouchFit

Maandagavond 19:00-20:00 uur en 20:15-21:15 uur
Woensdagavond 20:15-21:15 uur
Donderdagavond 19:00-20:00 uur en 20:15-21:15 uur

Tarieven

– Maandabonnement 1 uur per week: € 40,-
– 10-rittenkaart € 125,- en 15 weken geldig
– Proefles € 12,50

Voor meer informatie en/of een afspraak

http://www.zuiveryoga.nl/
info@zuiveryoga.nl
06 242 969 54