Beatrix Nederlof

Beatrix Nederlof - Fasciatherapie Nederland

Fasciatherapeut/Fysiotherapeut

Al ruim dertig jaar ben ik werkzaam als fysiotherapeut: het mooiste vak ter wereld. Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met de opleiding Fasciatherapie: Fascia Intergration Therapie (FIT) in Rotterdam. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en ben super enthousiast over deze zachte, zeer effectieve behandelmethode. Fasciatechnieken zijn een goede aanvulling op mijn werk als fysiotherapeut waarin Dry Needling en Mulligan mobilisaties ook hun plaats hebben.


De Fascia

De fascia is een drie-dimensionaal netwerk dat door ons hele lichaam loopt. Dit netwerk van wit doorzichtig bindweefsel omhult spieren, gewrichten, botten, organen, bloedvaten en zenuwen. Je kunt de fascia vergelijken met het witte weefsel dat je vindt in een grapefruit of sinaasappel. De Fascia verbindt al onze organen en zorgt ervoor dat al deze structuren soepel langs elkaar glijden, zonder weerstand. Dit resulteert in een veerkrachtig geheel : het lichaam beweegt! In de fascia bevinden zich veel zenuwen en zenuwuiteinden. Deze registreren beweging en houding, maar ook pijn. Nieuwe onderzoek toont aan dat (chronische) pijn veroorzaakt kan worden door een verandering in de structuur van de fascia.

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een relatief nieuwe behandelmethode voor mensen die last hebben van dagelijks terugkerende pijnklachten. Bij fasciatherapie wordt gebruikt gemaakt van zachte hands-on technieken. Deze technieken zorgen ervoor dat verklevingen in de fascia losgemaakt worden waardoor u minder pijn ervaart. De therapie bestaat uit manuele fasciatechnieken, fasciatechnieken met behulp van tools zoals bijvoorbeeld de l-assist, adviezen en oefeningen die zich specifiek richten op de fascia. De fascia wordt hierdoor in een betere conditie gebracht. Fasciatherapie kan u helpen bij de volgende klachten:

  • pijn
  • stijfheid
  • vochtophoping
  • bewegingsbeperkingen

Al deze klachten vertellen eigenlijk dat het lichaam niet voldoende veerkrachtig beweegt. Hierbij is het zo dat de plaats van de pijn, niet plaats in het lichaam hoeft te zijn waar de oorzaak ligt van de pijn.

Praktijkdagen TouchFit

Donderdag 08.00 uur tot 18.00 uur

Tarieven

Uitgebreid onderzoek 60 min. € 75,00
Behandeling 45 min. € 65,00
Behandeling 30 min. € 45,00
Behandeling 60 min. € 68,50
Niet nagekomen afspraak € 30,00

U kunt contant of via de app van uw bank betalen.

Vergoeding

Ik heb geen overeenkomsten afgesloten met de zorgverzekeraars. De behandelingen worden geheel, gedeeltelijk of niet vergoed afhankelijk van uw aanvullende verzekering. U kunt hierover contact opnemen met uw ziektekostenverzekeraar. U krijgt van elke behandeling een factuur waarop ‘behandeling fysiotherapie’ vermeld zal staan. Deze kunt u vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar.

 Voor meer informatie en/of een afspraak

www.fasciatherapie-nederland.nl
info@fasciatherapie-nederland.nl
06 23 37 42 59