Osteopathie

IVO Praktijk voor Osteopathie – Ivo van Dijk

 

Wat is Osteopathie?

Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van uw klacht.

Binnen de osteopathie gaan we ervan uit dat alles in het lichaam een mate van beweeglijkheid heeft. Deze beweeglijkheid is nodig om het lichaam zichzelf te kunnen laten herstellen. Indien er binnen het lichaam bewegingsverliezen optreden kunnen die ervoor zorgen dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam niet optimaal kan functioneren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan.

Als osteopaat ga ik op zoek naar de structuren waarvan de beweeglijkheid is afgenomen en behandel de structuren die een rol spelen in het bestaan van uw klachten (de oorzaak van uw klacht).

Door de oorzaak van de klachten te behandelen, zal het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter kunnen functioneren en zullen de klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Ook neemt de kans dat de klachten zullen terugkomen af.

Veel voorkomende klachten die met osteopathie behandeld kunnen worden zijn:
– Rugklachten
– Nekklachten
– Hoofdpijn
– Schouder-, heup- en knieklachten
– Tenniselleboog
– Muisarm
– RSI
– Maag- en darmklachten
– Concentratiestoornissen
– Vermoeidheidsklachten
– Burnout
– Whiplash

In mijn praktijk behandel ik vaak mensen die al langer met hun klacht rondlopen en waarvoor andere disciplines geen oplossing hebben kunnen bieden. Daarnaast behandel ik steeds vaker mensen die 1 of 2 keer per jaar een preventief onderzoek willen laten doen.

Over Ivo van Dijk:

Ivo van Dijk is afgestudeerd osteopaat en geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) onder registratienummer 648.

Praktijkdagen TouchFit:

Dinsdag: 08.00 uur 18.30 uur

Donderdag: 08.00 uur – 18.30 uur of van 12.30 – 22.30 uur

Tarieven:

Het tarief voor een osteopathisch consult is €80,00. Een consult duurt ongeveer 60 minuten.

De tijd tussen opvolgende behandelingen is 4-6 weken. Na 4-6 weken heeft het lichaam zich kunnen aanpassen aan de veranderde situatie en heeft het een nieuw evenwicht bereikt.

Vergoeding:
Met ingang van verzekeringsjaar 2014 worden osteopathische behandelingen vergoed indien de behandelend osteopaat lid is van het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en de titel D.O.-M.r.o. heeft.

Ivo heeft de titel D.O.-M.r.o waardoor de kosten voor een osteopathisch consult door de meeste ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor meer informatie en/of een afspraak:

www.ivo-osteopathie.nl
info@ivo-osteopathie.nl
06  190 794 34