Kyokushin Karate

karate-headerToryu Dojo

Wat is Kyokushin Karate?
Kyokushin Karate is een martial art welke door Masutatsu Oyama in Japan werd ontwikkeld nadat hij diverse andere disciplines had bestudeerd, en deze combineerden tot een nieuwe stijl. Inmiddels wordt deze vechtkunst door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend.

Voor zowel jong als oud heeft het Kyokushin Karate veel te bieden. Vooral voor de jeugd kan het karate een waardevolle toevoeging zijn voor de opvoeding en de gezondheid. Op lichamelijk gebied zullen kinderen vooral een voorsprong opbouwen wat betreft balans, stabiliteit, lichaamscoördinatie, beheersing en lenigheid. Daarnaast leren ze tegen een stootje kunnen, waardoor de kans kleiner is dat zij zich bezeren wanneer zij bijvoorbeeld vallen. Daarnaast leert het karate de jeugdige beoefenaars zaken als discipline, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, weerbaarheid, zelfbeheersing en assertiviteit. De ervaring leert dat karate de actieve kinderen wat rustiger leert te zijn, en de verlegen kinderen juist wat meer tot bloei laat komen. Daarnaast is karate iets wat veel kinderen gewoonweg enorm leuk vinden om te doen!

Ook voor volwassenen heeft het Kyokushin Karate veel te bieden, al lopen de motivaties bij hen wat sterker uiteen. De een doet het om op een leuke manier in beweging te blijven, de ander omdat hij of zij zichzelf wil kunnen verdedigen voor het geval dat nodig is. Sommigen ontwikkelen zich zelfs tot echte martial artist waarbij de budo spirit in het hart staat gegraveerd! Het belangrijkste is dat het Kyokushin Karate voor iedereen wel iets te bieden heeft, en dat iedereen wordt verwelkomd, ongeacht achtergrond of motivatie. Wil de beoefenaar het wedstrijdcircuit in, dan is daarvoor de mogelijkheid. Maar ook voor de recreatieve beoefenaar zijn er voldoende mogelijkheden.

Toryu Dojo
Toryu Dojo is opgericht door 4 enthousiaste karateka’s die allen jaren ervaring hebben met het geven van karatelessen aan zowel jeugd als volwassenen. Bij Toryu Dojo kan jong en oud twee maal per week terecht voor het volgen van lessen in het Kyokushin Karate. Hierbij trainen de jeugdige leden in de categorie 6 tot 12 jaar, en bestaat de volwassenengroep uit iedereen boven de 12 jaar. Wij proberen altijd om bij iedereen het niveau van karate zo hoog mogelijk te krijgen, waarbij wij alle aspecten van het karate belangrijk vinden. Denk hierbij aan het correct uitvoeren van de basistechnieken, het hebben van een goede conditie, zichzelf kunnen verdedigen, etc. Wanneer de beoefenaar een zeker niveau heeft bereikt in al deze aspecten, komt hij of zij in aanmerking voor het afleggen van een examen, waarbij een nieuwe graad kan worden verdiend. Bij het behalen van een nieuwe graad wordt ook weer een hoger niveau van de leerling verwacht, en de eisen zijn bij elk examen weer iets lastiger. Op deze manier wordt op een overzichtelijke manier het karate bijgebracht, en blijft het trainen continu een uitdaging.

Een keer meedoen?
Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer meedoen? Super! Je bent bij ons altijd welkom voor een gratis proefles! Wees niet bang, je wordt je eerste les echt niet alle kanten op geschopt! In het begin zul je voornamelijk veel bezig zijn met de basisstanden en basistechnieken, maar al snel zul je het grootste gedeelte van de les met de rest van de groep meetrainen. Trek comfortabele kleding aan waarin je vrij kunt bewegen. Meer heb je niet nodig. Als je later besluit dat dit jouw sport is, dan kun je zo’n mooi karatepak aanschaffen. We zien je graag verschijnen!

Tijden & tarieven:
Bij Toryu Dojo kunt u terecht op de volgende tijden:

  • Maandag en donderdag van 18.00 uur – 19.00 uur: Jeugd
  • Maandag en donderdag van 19.00 uur – 20.30 uur: Volwassenen

Volwassenen betalen € 23,- per maand. Voor jeugd is de contributie € 20,- per maand.