Fysiotherapie

Fysiotherapie Van der Struis – Heleen van der Struis

 

Wat doet een fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut.
Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer aan het werk. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Specialist in beweging

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten, gewrichten en bindweefsel om het allemaal met elkaar te ‘verbinden’. We moeten hier dagelijks op kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hij of zij geeft ook preventief advies en voorlichting. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel. Meer info: www.kngf.nl (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)

Over Heleen van der Struis:

Ik ben  fysiotherapeut en in 1987 afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie voor Fysiotherapie. Na een overstap naar het bedrijfsleven, ben ik een aantal jaar geleden weer teruggekeerd naar dit mooie vak van fysiotherapeut. Dat beoefen ik nu weer met veel passie en enthousiasme. Mijn werkplezier haal ik vooral uit het leren van mensen over hun eigen lichaam. Dat gaat van bewegen en houding tot de invloed van bijv stress, pijn en ademhaling.

U kunt bij mij terecht voor oa:
– Algemene fysiotherapie
– Fasciatherapie (FIT) kijk ook op fasciatherapie.fit
– Mulligan Taping Concept
– Mulligan Concept (A+B cursus)

Praktijkdagen TouchFit:

Maandag           8:00 – 21:00 uur
Donderdag        8:00 – 21:00 uur

Tarieven:

Zitting fysiotherapie € 30,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 55,00
Lange zitting € 45,00
Screening, intake en onderzoek € 45,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 45,00
Telefonische zitting € 15,00
Toeslag voor behandeling aan huis € 15,00
Toeslag voor behandeling in instelling (tehuis) € 9,00
Niet nagekomen afspraak volledige tarief
Verstrekte verband- en hulpmiddelen kostprijs

 

Vergoeding:

U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de betaling van de fysiotherapiebehandeling. Over het algemeen wordt fysiotherapie echter vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering. Controleer voor de zekerheid uw eigen polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar over de vergoeding en voorwaarden.

Voor meer informatie over zorgverzekeringen kunt websites bezoeken als www.zorgwijzer.nl en www.defysiotherapeut.com.
Bij een aantal (chronische) aandoeningen (zie ook eerder genoemde website voor meer info) wordt fysiotherapie ook vergoed uit de basisverzekering. Sinds 2013 is dat vanaf de 21e behandeling. Ik heb contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars en kan daardoor de kosten voor de behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar indienen. Vergoedt uw zorgverzekeraar de behandelingen niet dan krijgt u een nota en kunt u bij mij pinnen.

Voor meer informatie en/of een afspraak:

www.fysiotherapievanderstruis.nl
info@fysiotherapievanderstruis.nl
06 244 222 92